Välkomna, Vänner!

"Vinden blåser vart den vill, och du hör dess sus, men du vet inte varifrån den kommer eller vart den far. Så är det med var och en som är född av Anden." (Johannes 3:8)


Ibland har vi mycket energi. Ibland kan det kännas som om luften har gått ur oss.

Vi vet, att när det gäller det tempel som vår själ bor i, alltså vår kropp, så kan låg energi bero på dålig kost och långvarig stress, till exempel.

Andlig trötthet är något annat. Det kan vara lägen när det skulle vara så lockande för en individ att inte följa det som hen vet är rätt och riktigt. Det kan vara prövningar, som kan kännas stora och svåra.

Ibland hänger dessa, väldigt olika typer av låg energi, kanske ihop. Någon, som är trött och sliten, kanske blir erbjuden en oetisk lösning på problemen, som kanske känns lockande just på grund av en fysisk utmattning, när lösningen inte skulle ha lockat den andligt medvetne annars.

Dock så ser vi inte riktigt motsatsen, det vill säga att den, som möjligen till exempel förskansat sig på oärligt vis, mår så bra fysiskt av detta till slut att andlig pigghet inträder.

Det är tänkbart att det också finns själslig trötthet. Grekerna talade om "psyche" med innebörden mänsklig själ och ande/anda. Det har lett till läran om psykologi, där en själslig aspekt på en människas inre liv kopplats bort ur bilden. Om en själ kan vara trött har inte studerats så mycket. Men det är möjligt att en själ kan vara trött.


Stark energi. Den kan riktigt förändra ett rum! Någon, som har mycket energi med sig, kliver in i ett rum, och miljön förändras. Likaså kan musik förändra ett rum, ett exempel till på hur påtaglig energi kan vara. Energi av olika slag kommer från företeelser, budskap, det som visas på en tv-skärm... 

Vi kan plocka upp vad det är för energi i ett sammanhang. Det kan till och med vara så att de som är där låtsas att den energi vi plockar upp inte finns, men nog plockar vi upp den ändå.

Det är egentligen svårt att vara i ett sammanhang där det inte finns någon slags energi. Vi är själva medvetna om vilket energi-läge vi befinner oss i. Det går faktiskt helt enkelt inte att skippa detta med energi. Den är med och är sådan som den är.

Neddelade i sina minsta beståndsdelar lär allt i tillvaron vara energi. Vi ÄR i grund och botten energi.

Det börjar totalt sett se ut som om det här med energi är ett viktigt kapitel. Och den här lilla texten skrapar bara på ytan.

Kärlek är en energi. Rädsla är en helt annan energi. Ofta går det att välja mellan dem. Ofta har människor en impuls som kan handla om rädsla och den energi som den för med sig. Den energin fortplantar sig lätt och sprider sig. Men det gör den energi som kärlek för med sig också. Och det är en mycket bättre energi vad som än utspelar sig. Det är en energi som alla överallt mår mycket bättre av att befinna sig i.

Så när du känner rädsla, och den negativa och tärande energi som den för med sig, som kanske föranleder dig att plocka upp telefonen och skrämma någon annan, nu när du är rädd, föra den energin vidare, fundera på om det finns en möjlighet att välja kärlek och den energi som den för med sig i stället... Alla, inklusive du själv, kommer att må så ofantligt mycket bättre varje gång du lyckas välja rätt energi, och du kommer att få se att den energi som du skickar ut kommer tillbaka, vilken energi du än väljer.
Med den logiken är det alltid klokt att skicka ut just den energi som du vill få. Och kärlek, ja, det är Guds energi, det.