Välkomna, Vänner!

Vad i samhället bygger på kärlek? Se dig omkring.

Du kanske inte hittar så mycket.

Men, du kanske hittar en massa människor, som går till jobbet varje dag, för att försörja en familj? Det kanske är förväntningar på dem, det kanske är ett "så här gör vi här", som många flyter med i. Men, det kan ju också vara kärlek.
Du kanske ser en massa kärlek runt omkring dig, om du ser efter, mellan familjemedlemmar och vänner, som rör sig i samhället?
Du ser inte kärlek i form av företaget, som har ställt ut lite mat på ett bord utanför butiken, ifall någon är hungrig. Du ser inte kärlek i form av en politiker, som säger sig vara engagerad i politik för att hen vill vara till nytta för människor och verka för det som hen tror på, och som är i färd med att hjälpa en hemlös individ med dennes ägodelar bort till en taxi på väg mot en bostad och trygghet. Du ser inte heller den lokale kyrkoherden göra något liknande. Du kan i stället se båda köra förbi den hemlöse i en fin bil, och butiksägaren jaga ut den hungrige från sitt företag.
Varför är det så?
Vi slår upp en ICA-butik, vilken som helst, på Allabolag punkt se. Det blir en butik i Västerås. Den gjorde efter alla omkostnader en vinst på 31 miljoner förra året.
Frågan kommer att bli allt mer aktuell då en konstruerad matbrist håller på att skapas i världen. Det finns ingen matbrist, men en håller på att skapas. Lantbrukare i mängder får bra betalt för att förstöra sin skörd, medan de blir bestraffade ekonomiskt om de inte gör det.

Detta kan knappast sägas vara kärlek. Det är en konstruktion som håller på att skapas för att de som har plats i tv-rutan under nyhetssändningar ska kunna säga saker om global uppvärmning och om konsekvenserna av en pandemi, som inte är sanna, och för att matpriserna ska höjas så mycket att långt ifrån alla kommer att ha råd att äta. Du ser att det inte är kärlek, direkt. Du ser att det är lögner och manipulation, och verkligen  - verkligen - inte kärlek. Konstruktionen ska användas för ytterligare lögner, som konsekvenser av dessa lögner.

Vi är en onlinekyrka och vi hittar detta material. Så, hur troligt är det att journalisterna, anställda för att leverera nyheter, inte skulle hitta detta om de ens såg efter? Och hur mycket kärlek finns det i att de, och tv-bolaget bakom dem, kanske ett public service-bolag, snart kommer att släppa fram dessa talking heads i rutan för att tala om en matbrist i världen, och skylla på global uppvärmning och en pandemi, när matbristen i stället är medvetet skapad? Hur mycket kärlek ligger det i att media inte exponerar det här, utan i stället kommer att vidarebefodra en lögn till allmänheten, medan många, också barn, inte kommer att ha mat för dagen? Det ligger ju inte sanning i det, men ligger det någon kärlek i det? Nej, det gör inte det för att kärlek finns där sanningen finns. Så fort mänskligheten i någon form frångår kärleken så frångår den också sanningen, och det här är ett extremt exempel på det, som snart kommer att drabba världen.

Den som är hatisk förställer sitt tal,
i sitt hjärta bär han på svek.
Även om han gör sin röst behaglig, tro honom inte,
sjufaldig vidrighet finns i hans hjärta.
Hatet kan döljas med list,
men hans ondska blir uppenbar i församlingen.
Den som gräver en grop faller själv däri,
den som vältrar undan en sten får den över sig.

Ordspråksboken 26:24-27